LinuxForum 2007

I går blev der afholdt LinuxForum for 10. år i træk. Det var dog kun 2. gang at jeg var der. LinuxForum er nordens største it-konference.
Jeg sad for det meste henne ved Ubuntu-DK’s stand. Jeg var meget sammen med en der hed Per som jeg mødte første gang til LinuxForum BoF 2006*.
Jeg var til to foredrag sammen med Per. Et om nogle fede tips til desktoppen, men der kendte jeg næsten det hele. Så var jeg også til et foredrag om OpenMoko som bliver verdens første 100% åbne mobiltelefon.
Jeg var også rundt og kigge på alle de mange udstillere. Der var bla. IBM som præsenterede den nye Playsation 3 og Nentendo Wii som begge kører med IBM’s processorer. Der var også SUN som bla. laver Java og styresystemet Solaris, Novell der producere SUSE Linux, Linuxshoppen der sælger Linux og Linux-relaterede ting, Version2 som er en ungenlig it-avis for it-professionelle samt mange flere.
Der var også mange brugergrupper bla. Ubuntu-DK som jeg sad meget ved som er en dansk brugergruppe der kæmper for at udbrede kendskabet til Ubuntu Linux. Der var også SSLUG som står for Skåne/Sjælland Linux User Group og er en af verdens største Linux brugergrupper med over 5.000 medlemmer. Der var også Klid som består af virksomheder der støtter Linux og Open Source, BSD-DK som er en brugergruppe for folk der bruger BSD som er en gruppe systemer der minder om Linux, The Camp som er en sommerlejer for computernørder der er interesseret i fri software samt mange flere.
Det var en pisse god dag og jeg ville også at der var mere end ét LinuxForum årligt

* LinuxForum BoF er en mini-udgave af linuxForum som afholdes hvert år ca. ½ år efter LinuxForum. Det er ikke lige så stort som LinuxForum. Der er ikke nogen udstillere eller brugergrupper blot foredrag og så kan man sidde og snakke med andre om Linux.