Kan ikke afspille lovlig købt DVD!

Jeg er netop hjemvendt fra min færgetur til Norge. Turen var fin, fik set Oslo-by.
Jeg købte filmen “Wedding Daze” i butikken, og da jeg kommer hjem og vil se filmen på min Playstation 3 med Ubuntu Linux skulle jeg først installere DVD codecs, så jeg kunne afspille DVD’en.
Dette gør jeg ved at skrive følgende i en terminal:
sudo apt-get install build-essential debhelper fakeroot
sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh

Men efter at at have startet VLC og sat filmen til at spille, går der under et minut før min nyindkøbte lovlige DVD bliver skubbet ud, jeg prøver at sætte DVD’en ind igen, men nej den kan ikke afspilles.
Jeg kører VLC fra terminalen og får denne logfil ud af forsøget: http://www.louis.dk/wp-content/uploads/2008/10/vlc.log.

Det kan ikke være rigtigt, at jeg ikke kan afspille en DVD som jeg lovligt har købt og betalt 179 ddk for. Selv efter at have rodet med at installere DVD codecs kan jeg kun nå at se under et minut af filmen. Hvis jeg derimod havde hentet filmen på nettet, havde jeg ikke haft nogen problemer med at afspille den.

Så man kan godt sige, at filmselskaberne skyder sig selv godt og grundigt i foden ved at låse DVD’en på den måde og mistænke alle for pirateri.
Hvad bliver det næste? At jeg kun kan spise rullepølse på en bestemt slags brød?

5 tanker om “Kan ikke afspille lovlig købt DVD!

 1. En litt morsom fact er at det er kun de som kjøper en DVD på lovlig vis som får se fildelingsadvarselen fra FBI på amerikanske filmer. De fleste som legger ut filmer kutter vekk dette for å spare plass.

  Slik er det jo også med kopisperrer. De vil før eller siden bli knekt, sansynligvis før. Den eneste funksjonen de har er å plage uskyldige, lovlydige kjøpere. Piratene har bare minimale problemer første gangen koden skal knekkes, og samme dag vil nyheten være spredt over nettet.

 2. Jeg bliver gal og sur, når jeg sætter en dvd i min kiss 558 og skal have smidt den der “Du må ikke kopiere” reklame i hoved….. Hvorfor skal jeg have det af vide? Har KØBT mediet og ikke stjålet det.

  Det giver een mindre lyst til, at støtte de firmaer …. paramount pictures blandt andet.

  Det er meget forkert, at man mistænker alle for, at stjæle og ikke går efter dem, som man åbenlyst godt ved, som gør det.

  Hvad der gør mig endnu mere harm , er den svenske pirat lovgivning, som giver dem lov til, at lytte til vores samtaler.

  Sad endda i et firma og lavede et “stupidt” interface, til den danske pedantiske udgave, terrorlovgivning.

  Et interface, som højst sandsynligvis aldrig nogensinde skal blive brugt og vi fik ikke nogen penge til det og man SKAL have det, hvis man er netudbyder.

  Fik endda mange gang timeouts fra databasen, på grund af, den ikke kunne returnere over 2millioner adresser af gangen….så jeg må kode en sjusket løsning, med alverdens argumenter og begrænsninger.

  Hvis du så i stedet benytter opendns, kan du meget let omgå dette…..stupidt

  Den danske lovgivning, bliver lavet af politiker, som ikke har forstand på det, som andre skal lave og sætte op.

  Der står endda i persondataloven, at man skal kryptere personlig person, men hvis du skal modtage en faktura, hvordan skal man dit mailprogram, så kunne læse den, medmindre den kan/har en liggende algoritme?

  Det er dybt godnat.

 3. Ja, så kan du lære det. Hvis man vil have noget der virker skal man købe VHS-bånd!

  Det der DRM shit som MPAA/RIAA mener vi skal belemres med er noget shit! Alle der køber sådan noget burde stoppe! Vi kan jo saktens leve uden dem, men de kan ikke leve uden os.

  Men hvordan overbeviser vi dem??? Måske man kan blide folk ind at det er laver af Osamma Bin Ladin, så render de sikkert skrigende væk!

Der er lukket for kommentarer.